M+G+A = samen²

Werken vanuit de overtuiging dat je vooral samen tot betere oplossingen komt, zit volledig in mijn haarvaten. Het is de manier waarop ik naar mensen en ‘de wereld’ kijk! Al vanaf dat ik jong was, leerde ik dat je anderen op een leuke manier meekrijgt in jouw idee als je dat aanvult met hun idee. Dat leverde toen een leuker spel op, nu levert dat een betere oplossing en meer betrokkenheid op!

Denken vanuit dat je samen optrekt én iets gemeenschappelijks uitwerkt, vind ik daarnaast ook nog eens veel leuker! Ik houd ervan om ook te leren van anderen en na te denken over hun aanvullingen in gesprekken. Mijn kracht is dat ik in dat soort gesprekken de opgetelde ideeën goed en snel kan samenpakken, zodat die een goede oplossing voor het vraagstuk opleveren.

MGA staat voor de Mutual Gains Approach, een systematische aanpak waarbij zoveel mogelijk belanghebbenden betrokken worden in de gesprekken waarbij naar besluitvorming wordt toegewerkt. Niet de standpunten maar de belangen dienen als uitgangspunt. De uiteindelijke oplossing levert alle partijen meerwaarde op.

Als we vroeger in een groep door allerlei ideeën tot het ultieme spel waren gekomen, ging dat natuurlijk ook wel eens om winnen. Bij MGA geldt dat ook maar dan is het doel win-win, en doordat iedereen een voordeel heeft bij deze benadering kan dat ook. MGA is samen en dat levert een betere kwaliteit van besluitvorming en besluiten op. En een groep winnaars!

Doen wat dicht bij mij ligt en handelen vanuit mijn overtuiging, dat is precies waarom ik mijn werk in het stakeholder­management en het geven van trainingen SOM/MGA zo leuk vind. Benieuwd naar mijn werk in de praktijk? Lees verder in mijn portfolio.